Albire dentară

Ce este Albirea Dentară?

Albirea dinților este un tratament care implică aplicarea unui agent de albire pentru a albi dinții cu două până la trei nuanțe. Astfel se elimină decolorarea semnificativă a dinților pentru a le îmbunătăți aspectul, redându-ți propria încredere în zâmbetul tău

Cine este potrivit pentru Albirea Dinților în Craiova?

Iată câteva dintre motivele pentru care ați putea dori să luați în considerare albirea dinților:

 • Uzura normală a smalțului (stratul exterior al dintelui).
 • Fluoroză (decolorare cauzată de fluorizarea excesivă în timpul dezvoltării unui dinte)
 • Smalțul dinților pătat de medicamente (cum ar fi tetraciclina)
 • Dinți cu pete galbene sau maro

Ce se întâmplă în timpul tratamentului de Albire?

 1. Barieră de protecție este plasată pe gingii și buze, iar un gel este plasat pe dinți
 2. Lampă de Albire este poziționată peste dinți și aceasta activează procesul de albire.

Cum să-ți îngrijești dinții după Albire!

Este important să evitați anumite alimente, băuturi și produse despre care se știe că provoacă pete, sau cel puțin să utilizați cu moderație.

Următoarele trebuie consumate cu moderație după albire:

 • Sucurile ce conțin coloranți
 • Cafeaua
 • Vinul Roșu
 • Ceaiurile
 • Țigările
 • Sosurile 
 • Fructele de pădure

În plus, îngrijirea orală standard, inclusiv periajul și folosirea aței dentare, precum și curățarea și controalele periodice în Clinica Dentaline pot ajuta la menținerea culorii.

Cele mai întalnite întrebări

Durata în care dinții tăi rămân la nuanța pe care ai obținut-o depinde de dieta ta și de regimul tău de igienă orală după tratament. Dinții tăi proaspăt albiți sunt mai susceptibili la decolorarea pe care unele alimente și băuturi le pot provoca în timp – de exemplu vin roșu, ceai, cafea, cola. Puteți lua în considerare  reducerea sau chiar eliminarea unor astfel de alimente din dieta dumneavoastră pentru a prelungi rezultatele estetice plăcute de care vă bucurați acum, după tratament.

În ciuda afirmațiilor potrivit cărora sucul de lămâie și oțetul de cidru de mere sunt inofensive, aceste ingrediente conțin acid citric care dezlipește smalțul dinților tăi, crescând sensibilitatea și cariile dentare. Chiar dacă folosești bicarbonat de sodiu singur, pasta abrazivă poate uza smalțul în timp. De asemenea, bicarbonatul de sodiu vă poate deteriora gingiile și vă poate crește riscul de infecții.

În timp ce benzile pentru albirea dinților funcționează rapid, cea mai rapidă opțiune nu este întotdeauna cea mai bună. Benzile pentru albirea dinților conțin o concentrație prea mare de peroxid, substanță care are misiunea de a face dinții albi. Într-o concentrație peste limită, peroxidul distruge smalțul și poate arde gingiile pentru că nu există un control în momentul aplicării.

În prezent, nu este posibil să albiți fațetele dentare / coroanele dentare.  Cel mai bun mod de a vă îngriji fațetele odată montate este periajul de două ori pe zi. Dacă ești fumător, ai putea lua în considerare renunțarea la acest obicei, deoarece poate duce la decolorarea dinților naturali, ieșind in evidență diferențele de culoare între dinții naturali și fațete. Totodată fumatul afectează sănătatea gingiilor, lucrul care poate duce la pierderea fațetelor.

Vă recomandăm să programați întâlniri regulate de control cu medicul dentist, astfel încât să putem evalua starea actuală a fațetelor dumneavoastră și să vă recomandăm în timp util când ar trebui probabil să luați în considerare înlocuirea fațetelor.

Primele două săptămâni post-tratament trebuie să fii cel mai vigilent/ă în ceea ce privește riscul de decolorare și/sau colorare pe care îl prezintă unele produse alimentare. Vă recomandăm o „dietă cu alimente albe”, care să includă alegeri precum iaurt, lapte, brânză de vaci, apă, conopidă, țelină, curcan, pește, orez, produse din făină albă, cum ar fi pâine albă, pâine prăjită, gris și paste.

Call Now Button
×