Coroane dentare

Ce sunt Coroanele dentare?

O coroană dentară este un înveliș care acoperă complet dintele, redându-i dimensiunea și forma inițială. Coroanele dentare din Clinica Dentaline acoperă și protejează structura dentară care nu poate fi restaurată prin tratamente mai conservatoare, cum ar fi obturații, inlay-uri sau onlay-uri.

În general, în funcție de situația clinică, nu necesită un sacrificiu mare de substanță dentară iar prin cimentarea adezivă aproape că „fac corp comun” cu dintele. Coroanele au o frumusețe deosebită; sunt atât de naturale încât nu vei vedea diferența între dinții tăi naturali și coroanele integral ceramice pe care le vei primi.

Când aveți nevoie de Coroană Dentară?

Este posibil să aveți nevoie de o coroană dentară dacă dintele dumneavoastră a fost obturat de mai multe ori și, prin urmare, necesită conservarea acestuia cu ajutorul unei coroane dentare sau este posibil să fiți nemulțumit de aspectul unui dinte din punct de vedere al culorii și formei sau doriți să acoperiți un implant dentar deja montat.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului cu Coroane?

  1. După consultarea inițială la clinica Dentaline din Craiova, dacă sunteți de acord, medicul vă va evalua sănătatea orală, inclusiv dinții și gingiile, pentru a verifica dacă există carii sau boli ale gingiilor care, dacă sunt prezente, ar trebui să fie tratate cu succes înainte ca această procedură să poată începe.
  2. Luăm o amprentă digitală pentru laboratorul nostru dentar din Craiova pentru a produce coroana din material ceramic, obținând atât culoarea cât si forma dorită
  3. Pe măsură ce vă pregătim coroana, vă punem o coroană provizorie pe dintele afectat.
  4. Când coroana final este gata, înlocuim coroana provizorie cu aceasta 
  5. După tratament, recomandăm pacienților noștri să programeze întâlniri de rutină cu noi pentru a include o evaluare a coroanelor dentare.

Cele mai întalnite întrebări

Ori de câte ori vorbim despre stomatologie, există întotdeauna îngrijorarea că tratamentul ar putea fi dureros. Pentru confortul dumneavoastră folosim anestezie locală pentru zona afectată înainte de începerea tratamentului.

Este puțin probabil ca o coroană să doară, dar este posibil să simțiți un disconfort minor și poate dura puțin să vă obișnuiți cu aceasta. Acest lucru este complet normal.

Detaliile complete despre tratament, inclusiv opțiunile de anestezie, plus îngrijirea ulterioară, pot fi discutate la consultația dumneavoastră inițială în clinica noastră stomatologică din Craiova.

Coroanele dentare sunt o variantă de tratament de lungă durată

Fie că aveți parte de tratamentul cu coroane sau fațete, vă recomandăm întotdeauna să aveți grijă de ele ca și de dinții naturali, printr-o combinație a celor mai înalte standarde de practică de igienă orală și prin controlelor de rutină la Clinica Dentaline Craiova.

Folosirea aței dentare sau a dușului bucal, periajul și curățarea în mod regulat de la igienistul nostru vă va asigura că profitați cât mai mult timp posibil de coroane.

În unele cazuri, coroana dentară poate irita țesutul gingival învecinat, ducând la inflamație și, de asemenea, la retracția gingiilor, care poate provoca durere și sensibilitate.

La Clinica Dentaline luăm toate măsurile pentru a evita iritația și preveni retracția gingiilor în primul rând prin scanarea digitala a dintelui ce conferă o precizie de aproape 100%, nefiind nevoie de ajustări ulterioare.

În prezent, nu este posibil să albiți coroanele dentare. Cel mai bun mod de a vă îngriji coroanele odată montate este periajul de două ori pe zi. Dacă ești fumător, ai putea lua în considerare renunțarea la acest obicei, deoarece poate duce la decolorarea dinților naturali, ieșind in evidență diferențele de culoare între dinții naturali și coroane. Totodată fumatul afectează sănătatea gingiilor, lucrul care poate duce la pierderea coroanelor.

Vă recomandăm să programați întâlniri regulate de control cu medicul dentist, astfel încât să putem evalua starea actuală a coroanelor dumneavoastră și să vă recomandăm în timp util când ar trebui probabil să luați în considerare înlocuirea coroanelor.

Call Now Button
×