Chirurgie dentară

Cu ce se ocupa Chirurgia Dentară?

Chirurgia dentară este reprezentată de orice intervenție chirugicală efectuata la nivelul dinților, gingiilor si a oaselor maxilare. Include o gamă largă de proceduri, inclusiv extracții dentare, inserarea implantului dentar grefe osoase dentare, grefe gingivale și chirurgie corectivă a maxilarului.

Extracție dentară

Cel mai frecvent tip de intervenție orală este extracția dentară (înlăturarea dinților). O extracție poate fi recomandată dacă aveți carii dentare severe, boli ale gingiilor (parodontită), traumatisme dentare sau complicații ale molarilor de minte. Uneori, extracțiile dentare sunt efectuate pentru a vă pregăti pentru proteze dentare sau alte dispozitive protetice.

Medicii Dentaline preferă să salveze dinții naturali atunci când este posibil, dar uneori sunt necesare extracții pentru a vă păstra sănătatea orală generală. 

Adiția Osoasă

Este necesară atunci când a avut loc pierderea de țesut osos. Există câteva motive pentru care se poate întâmpla acest lucru. Dacă un dinte lipsește de ceva timp, în acea zonă poate apărea o deteriorarea osoasă. Adiția osoasă restabilește volumul și densitatea osului maxilar, astfel încât implanturile dentare să poată fi plasate ulterior.

Uneori, medicul dentist poate plasa o grefă osoasă în timpul intervenției chirurgicale parodontale. Boala avansată a gingiilor poate provoca erodarea osului din jurul dinților. O grefă osoasă reduce mobilitatea și oferă o bază solidă, menținându-vă dinții puternici și sănătoși.

Implanturile dentare sunt considerate pe scară largă cea mai fiabilă și mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților. Aceștia sunt fabricați din titan, sunt inserați în maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă. Odată ce implanturile sunt vindecate, acestea pot fi restaurate cu coroane dentare, punți dentare sau proteze dentare.

Cele mai întalnite întrebări

Implanturile dentare standard pot dura aproximativ 20-30 de ani, în funcție de cât de bine aveți grijă de ele odată montate

Da! Unul dintre cele mai mari beneficii ale implanturilor dentare este că nu numai că arată și funcționează la fel ca dinții naturali, ci de fapt previn pierderea osoasă. Potrivit unui studiu publicat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice, acestea pot chiar stimula creșterea de țesut osos nou.

Implantul dumneavoastră va fi acoperit de o nouă coroană din porțelan sau ceramică. În timp ce coroanele sunt durabile și rezistente, ele pot fi totuși ciobite sau deteriorate sau pătate. Pentru a vă proteja coroanele, evitați să mestecați orice alimente sau substanțe care ar putea fi suficient de dure pentru a le sparge sau rupe. Aceasta este o precauție pe care ar trebui să o luați pentru a vă proteja și dinții naturali.

Noua ta coroană va arăta și se va simți ca un dinte natural și poate fi îngrijită în același mod ca și dinții tăi naturali; urmând un regim de periaj de cel puțin două ori pe zi și folosirea aței dentare zilnic, precum și efectuarea unor controale dentare regulate. 

Procedura Implantului Dentar este, în general, considerat a fi o procedură fără durere. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la orice disconfort potențial pe care îl puteți experimenta în timpul tratamentului, vă rugăm să discutați cu medicul dentist opțiunile pentru anestezia locală disponibile înainte de a începe.

Călătoria dumneavoastră cu implanturi poate dura între 3 și 15 luni, în funcție de câte implanturi sunt necesare și dacă sunt necesare tratamente suplimentare de sprijin. Există mai multe etape pentru montarea implanturilor, inclusiv o consultație inițială, plasarea implantului de titan și, după vindecare, o programare pentru montarea coroanei pe implant. Pe parcurs, este posibil să aveți nevoie de raze X, tomografii și alte lucrări pentru a vă optimiza sănătatea dentară.

Ocazional, este posibil să aveți nevoie de proceduri suplimentare ca parte a tratamentului cu implant dentar. De exemplu, acolo unde există mai puțin os prezent sub gingie, poate fi necesar să se finalizeze o adiție osoasă sau un lifting sinusal.

Call Now Button
×