Implanturi dentare

Ce sunt Implanturile dentare?

Un implant dentar este o radacina artificiala plasata in osul maxilar in locul dintelui care lipseste si se foloseste pentru a sustine o coroana sau ca dinte stalp intr-o punte sau proteza.

Implanturile dentare se integreaza in structura osoasa proprie, astfel incat previn resorbtia osoasa si retragerea gingiei

Când aveți nevoie de Implant Dentar?

Daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa sau daca vreti sa va inlocuiti o punte dentara sau o proteza mobila puteti sa luati in considerare implantele dentare pentru mai mult confort si incredere in sine.

Pentru a fi candidat pentru un implant dentar trebuie sa aveti o stare de sanatate generala si orala buna, sa aveti gingii sanatoase si sa nu suferiti de boala parodontala.

Deasemenea, este necesar ca osul maxilar sa fie sanatoas si sa aiba o calitate si cantitate suficienta pentru insertia implanturilor.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului cu implant dentar?

  1. Accesăm osul printr-o mică incizie, astfel încât implantul dentar să fie plasat în osul maxilarului pregătit. 
  2. După procedură și după o perioadă de vindecare, se montează un formator de gingie pentru a o pregăti pentru viitoarea coroană dentară
  3. Două săptămâni mai târziu, înregistrăm o amprentă digitală pe care laboratorul nostru de tehnică dentară din Craiova o folosește pentru a crea restaurarea finală 

Uite ce cred Pacienții Noștri!

Cele mai întalnite întrebări

Uite ce cred Pacienții Noștri!

Implanturile dentare sunt o variantă de tratament de lungă durată influențată de stilul de viață si igiena orală a fiecăruia

Da! Unul dintre cele mai mari beneficii ale implanturilor dentare este că nu numai că arată și funcționează la fel ca dinții naturali, ci de fapt previn pierderea osoasă. Potrivit unui studiu publicat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice, acestea pot chiar stimula creșterea de țesut osos nou.

Implantul dumneavoastră va fi acoperit de o coroană. În timp ce coroanele sunt durabile și rezistente, ele se pot deteriora. Pentru a vă proteja coroanele, evitați să mestecați alimente sau substanțe care ar putea fi suficient de dure pentru a le sparge sau rupe. Aceasta este o precauție pe care ar trebui să o luați pentru a vă proteja și dinții naturali.

Noua ta coroană va arăta și se va simți ca un dinte natural și poate fi îngrijită în același mod ca și dinții tăi naturali; urmând un regim de periaj de cel puțin două ori pe zi și folosirea aței dentare zilnic, precum și efectuarea unor controale dentare regulate. 

Procedura de inserare a Implantului Dentar este, în general, considerat a fi o procedură fără durere. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la orice disconfort potențial pe care îl puteți experimenta în timpul tratamentului, vă rugăm să discutați cu medicul dentist opțiunile pentru anestezia locală disponibile înainte de a începe.

Călătoria dumneavoastră cu implanturi poate dura câteva luni, în funcție de câte implanturi sunt necesare și dacă sunt necesare tratamente suplimentare. Există mai multe etape pentru montarea implanturilor, inclusiv o consultație inițială, plasarea implantului și, după vindecare, o programare pentru montarea coroanei pe implant. Pe parcurs, este posibil să aveți nevoie de investigații suplimentare

Ocazional, este posibil să aveți nevoie de proceduri suplimentare ca parte a tratamentului cu implant dentar. De exemplu, acolo unde există mai puțin os prezent, poate fi necesar o adiție osoasă sau un lifting sinusal.

Call Now Button
×