Tratament de Canal

Ce este reprezinta un Tratamentul de canal?

Durerea dată de inflamația nervului și/sau disconfortul pe care îl puteți experimenta poate provoca o durere penetrantă în dinte. Este bine să acționăm rapid pentru a curăța și dezinfecta canalul radicular, a umple și sigila zona pentru a întări dintele și pentru a reda confortul și încrederea zâmbetului tău cât mai curând

Când aveți nevoie de un Tratament de Canal?

La clinica stomatologica Dentaline, efectuăm o consultație inițială cu dumneavoastră pentru a identifica dintele afectat(cel care vă provoacă durere), și pentru a putea crea planul de tratament pentru dumneavoastră.

Dacă vom considera că există șanse mari de a salva dintele și sănătatea orală a pacientului este în stare bună, vă vom recomanda un tratament endodontic(tratament de canal)

Cele mai întalnite întrebări

O problemă la nivelul canalului radicular apare de obicei atunci când pulpa din interiorul dintelui este infectată sau inflamată. Pulpa este un țesut moale care conține nervi și vase de sânge și ajută la hrănirea dintelui.

Când pulpa devine infectată sau inflamată, poate provoca durere și disconfort. În unele cazuri, infecția se poate răspândi la rădăcina dintelui, ducând la un abces. Dacă este lăsată netratată, o problemă de canal poate provoca leziuni grave dintelui și țesutului înconjurător și poate duce la pierderea dintelui afectat.

În general, este sigur să mănânci după un tratament de canal, dar ar trebui să evitați să mâncați sau să beți ceva fierbinte sau rece în primele ore după procedură. Acest lucru se datorează faptului că dintele poate fi sensibil la schimbările de temperatură, iar alimentele sau băuturile calde sau reci pot provoca disconfort.

De asemenea, ar trebui să evitați să mestecați alimente dure pe partea  unde a fost efectuat tratamentul de canal, deoarece acest lucru poate duce la durerea dintelui. În general, se recomandă să consumați alimente moi și să evitați mestecatul alimentelor dure sau lipicioase în primele zile după un tratament de canal.

Call Now Button
×