Incrustații Dentare (inlay/onlay)

Ce sunt Incrustațiile?

Incrustațiile sunt o opțiune potrivită pentru tratarea cariilor mari, dar si a fracturilor dentare, cum ar fi cele care apar după un accident, acestea sunt extrem de durabile și refac aspectul dinților tăi naturali, ajutand la conservarea pe termen lung a dintelui.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului ?

  1. Dintele și gingia sunt anesteziate. 

  2. În timp ce este anesteziată zona, Medicul Stomatolog va pregăti dintele, îndepărtând orice carie și modelând suprafața pentru a facilita montarea noului onlay sau inlay.

  3. Se va înregistra o amprentă digitală cu ajutorul căreia vom realiza incrustația in laboratul nostru de tehnică dentară din Craiova

  4. Când toate pregătirile sunt finalizate, încrustația nouă va fi plasată cu precizie, mușcătura va fi evaluată și apoi se va fixa incrustația.

Desi necesita cel putin doua sedinte de tratament, incrustatiile au multe avantaje comparativ cu obturatiile clasice:

    • contactul cu dintele vecin este refacut in totalitate, acest lucru fiind unul deosebit de important deoarece este eliminata impactarea alimentelor in spatiul interdentar si astfel gingia nu mai este traumatizata
    • prin refacerea conturului dintelui incrustatia contribuie la intretinerea sanatatii gingiei
    • o incrustatie dentara este mai rezistenta la uzura decat o simpla obturatie (plomba)

Cele mai întalnite întrebări

Inlay-urile și onlay-urile din ceramică integrală au o durată medie de viață mare. Durabilitatea depinde și de locație și dimensiune.

Igiena orală are, de asemenea, o influență decisivă asupra duratei de viață, așa că vă rugăm să folosiți ață dentară sau dușul bucal. Igienistul nostru va putea propune o rutină de igienă orală care nu numai că influențează longevitatea incrustațiilor dentare, ci și sănătatea dinților și gingiilor.

Vă rugăm să vă asigurați că participați în mod regulat la controale dentare in Clinica Dentaline din Craiova, astfel încât medicii noștri stomatologi să vă poată verifica, curăța și întreține încrustațiilor dentare în mod regulat.

Da. Pentru a vă pregăti pentru o încrustație dentară, dinții dumneavoastră sunt scanați digital după îndepărtarea cariilor și pregătirea dinților. Tehnologia noastră stomatologică de ultimă generație ne permite să vă vizualizăm arcadele dentare fără a fi nevoie să luăm o amprentă convențională. Acest lucru ajută la garantarea dimensiunii, confortului și plasării incrustației atunci când este lipită de dinții tăi. Această poziționare și dimensionare precisă asigură că bucățile mici de alimente nu pot rămâne blocate în spații mici, ceea ce poate duce la carii dentare ulterioare

Call Now Button
×