ce sunt incrustatiile

Incrustatiile sunt piese protetice care inlocuiesc oburatiile vechi de amalgam sau compozit  de pe dinţii laterali sau care refac morfologia  dintilor fisurati sau fracturati a caror distructie nu e atat de severa incat sa necesite acoperirea acestora cu coroane dentare. Gandite pentru a conserva cat mai mult din substanta dentara, ele sunt o solutie  biologica, anterioara acoperirii dintilor.

 Pentru acest tip de tratament

  • se indeparteaza obturatia (plomba) veche, se curata eventualele carii secundare, se finiseaza cavitatea obtinuta si se amprenteaza.
  • In laboratorul de tehnica dentara, pe modelul obtinut se confectioneaza incrustatia care apoi este cimentata pe dinte cu un ciment special care face ca aceasta piesa sa faca corp comun cu dintele.

 Desi necesita cel putin doua sedinte de tratament, incrustatiile au multe avantaje comparativ cu obturatiile clasice:

  • refac perfect morfologia dintelui, prin modelarea acestora in laboratorul de tehnica dentara
  • contactul cu dintele vecin este refacut in totalitate, acest lucru fiind unul deosebit de important deoarece este eliminata impactarea alimentelor in spatiul interdentar si astfel gingia nu mai este traumatizata
  • prin refacerea conturului dintelui incrustatia contribuie la intretinerea sanatatii gingiei
  • o incrustatie dentara este mai rezistenta la uzura decat o simpla obturatie (plomba)
  • de la caz la caz, incrustatia dentara protejaza tesuturile dentare ramase in urma indepartarii cariei.
  • fac economie maxima de substanta dentara pastrand frecvent vitalitatea dintelui
  • incrustatiile din ceramica presata E.max au o estetica dentara deosebita si o adaptare marginala superioara iar culoarea obtinuta nu se modifica in timp, asa cum se intampla in cazul refacerii dintelui cu materiale compozite. Nu coloreaza dintele si respectă culoarea initiala.

 Incrustatiile reprezintă o variantă viabilă de tratament a cariei dentare sau a fracturilor coronare, ajutand la conservarea pe termen  lung a dintelui natural.

inlay3
Inainte
inlay4
Dupa
Inlay integral ceramic

Inlay integral ceramic

inlay
Inainte
inlay2
Dupa
Inlay integral ceramic

Inlay integral ceramic

Estetica Dentara
Incrustatii dentare integral ceramice
1150 RON

Powered by themekiller.com